رسانایی الکتریکی به چندین پارامتر وابسته است که شامل نوع بافت، فرکانس جریان الکتریکی و دمای بافت میشود. به عبارت دیگر توزیع الکتریکی به شکل هندسی الکترودها وابسته است. دو نوع از مهمترین و رایجترین الکترودهای تجهیزات RF زیبایی BiPolar (دو قطبی) و MonoPolar (تک قطبی) هستند که فرق عمدهی بین این دو تفاوت در راههای کنترل جریان الکتریکی و نحوهی هدایت و سوق آن به بدن است.
سیستم تکقطبی (مونوپولار)
روش اصلی در مونوپولار این است که انرژی را بهوسیله دو الکترود حمل میکند، که یکی از آنها الکترود فعال خوانده میشود و دومی الکترود زمین در نظر گرفته میشود. الکترود فعال یک تماس خیلی کوچک با پوست دارد در حالیکه الکترود زمین که سایز آن بزرگتر است در فاصله کمی از الکترود فعال با بدن به کار بسته میشود.
انرژی الکتریکیای که بر روی نوک الکترود فعال متمرکز شده است به سرعت با فاصله کاهش مییابد. یک روش سریع و بسیار تقریبی برای محاسبه حداکثر عمق نفوذپذیری انرژی آر اف در الکترود مونوپولار برابر است با نصف اندازه الکترود فعال. برای مثال یک مونوپولار 10 میلیمتری میتواند تا عمق حدودا 5 میلیمتر نفوذ کند.
توانایی پیکربندی مونوپولار برای ایجاد یک توان چگالی بالا در سطحی از الکترودها آن را برای جراحیهای الکتریکی رایج میسازد. در این روش معمولا یک الکترود با سایز کوچک استفاده میشود. اگرچه رفتار غیر قابل پیشبینی سیستم تک قطبی مثل عبور جریان بدن به الکترودهای زمینی از معایب آن در روشهای زیبایی است.
سیستم دو قطبی (بای پولار)
سیستمهای آر اف با وضعیت دو قطبی نیز انرژی را به وسیله دو الکترود منفی و مثبت حمل میکنند. ولی با فاصلهای که ثابت شده است، در حالیکه هر دو الکترود در تماس با پوست هستند. در این راه جریان الکتریکی در محدوده بین دو الکترود انتشار مییابد (محدود است).
در سیستم دو قطبی عمق نفوذ با فاصلهی دو قطب رابطهی مستقیم و با مجذور فرکانس تناسب عکس دارد. در نتیجه بر خلاف وضعیت تک قطبی مزیت اصلی وضعیت بایپولار این است که جریان آر اف دارای کنترل انتشار است که به حجم دو الکترود محدود میشود.
در نتیجه سیستم بایپولار برای جراحیهای الکتریکی کمتر موثر است. اما برای شرایط پایدار بدن مناسبتر است و برای کنترل واکنش بین رگها مناسب است. علاوه بر این از آنجایی که انرژی بایپولار از قدرت تمرکز بهتری برخوردار است انرژی کمتری برای رسیدن به همان دما در بافت هدف نیاز است.
سیستم چند قطبی
در بازار زیبایی همچنین انواع جدیدی آر اف وجود دارد که شامل تک قطبیهای متعدد، سه قطبی، هشت قطبی و… میشوند. ولی اساسا همان تک قطبی و دو قطبی وجود دارد و مابقی مشتقی از این دو حالت هستند.
تک قطبیهای متعدد بر پایه دو الکترود تک قطبی منفی و یک الکترود مثبت زمین است، وضعیت سه قطبی ترکیبی از یک مونوپولار و یک بایپولار یا یک ترکیبی از یک منفی و دو الکترود مثبت است (که دو جفت از یک سیستم دو قطبی را میسازد). هشت قطبی سیستمی است که شامل 4 جفت دو قطبی است.